Evde Çamaşır Kurutmak Zararlı mıdır?

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki birçok kişi çamaşırlarını evde kurtulmayı tercih ediyor. Bazen buna mecbur kalındığı zamanlar da oluyor. Özellikle kış aylarında havanın soğuk olması sebebiyle birçok kişi evde çamaşır kurutmanın daha akıllıca olduğunu düşünür. Ancak bu her zaman sağlıklı bir yöntem değildir. Uzmanlar yaptığı araştırmaların neticesinde evde çamaşır kurutmanın birçok sağlık problemine sebebiyet verdiğini ortaya çıkarmıştır.

çamaşır

çamaşır

 

Nem ve Küf Astıma Sebep Oluyor

Islak çamaşırları kalorifer peteklerinin üzerinde kurutmaya çalışmak evde nemin artmasına neden olmak anlamına gelir. Artan nem rutubet oluşmasına neden olur. Ayrıca görünmeyen birçok yerde küf oluşumu da meydana gelebilir.

Rutubet oluşan evde yaşayan kişiler, zaman içerisinde akciğer problemleriyle karşı karşıya kalırlar. Uzmanların yaptığı araştırmalar da nemli ortamda yaşamanın astıma sebep olduğunu göstermiş durumdadır. Bu sebeple çamaşırları evde kurutmaktan kaçınmak gerekir. Mümkün olduğunca balkonda kurtulmalıdır. Kış için balkon uygun durumda değilse bir kurutma makinesi almak daha akıllıca bir yol olabilir. Üstelik bu sayede çamaşırın yıkanması ve kuruması için harcanan zaman da en aza indirilmiş olur.

evde çamaşır kurutmak

evde çamaşır kurutmak

Küçük çocuk ve bebek sahiplerinin evde ıslak çamaşır bulundurması bağışıklık sistemlerinin güçsüzleşmesine de neden olur. Sürekli hasta olan ve en ufak bir hastalığının bile iyileşmesi günler alan çocuklarda asıl problem evdeki nemli hava olabilir. Evin tüm bireylerinin sağlığı için ıslak çamaşırların evin içerisinde kurutulmaya çalışılmasına engel olunmalıdır.

Yanıtla