Panelin Asıl Amacı Nedir, Ne İçin Panel Yapılır?

Panelin asıl amacı bazı konuların farklı görüşeler tarafından ele alınarak farklı açıları bir araya getirmektedir. Birbirinden farklı düşünen ve konuşmacının farklı bilgi veya tecrübesi olan ve panelin asıl amacı olarak farklı bilgilerin bir araya getirilmesidir.  Güncel bir konu olan ekonomi, siyasi görüşler bir grup insanları yan yana getirerek görüşlerini ve bilgilerini paylaşmalarıdır. Farklı uzmanları bir araya getirerek hem fikir hem de farklı yönleri bir araya toplayarak konuşma ortamı oluşturmaktır.

Siyasi toplantı denilince akıllara yuvarlak masa toplatanları çağrıştırmaktadır. Belli konun dışına çıkmadan seyircinin önünde farklı fikirlerin birbirlerine yaklaşımı ve bilgi paylaşılma panelin özellikler arasında yer almaktadır.

Belli bir amaca hizmet eden ve uzman görüşlerin bir araya gelerek yararlı işler için konuşulma olasılığıdır. Panel oturumunda ele alınan konunun aydınlatılması ve üstü kapanmaması amacıyla yapılan konuşmalardır. Sosyal problemlerin de ele alınarak farklı fikirlerin ortaya çıkmasını sağlar.

Panelin sonlarına doğru konun özeti yapılır ve ortaya çıkan fikirleri daha detaylıca konuşulur. Siyasi ve bilgi dayalı halkın bilmediği ve duyurulmak istenmeyen konuların duyurulmasına panelin asıl amacı arasında yer almaktadır.

Toplumun bu konulardan sonra bilgi sahibi olur ve olası bir sorunla karşılaştığında tedbir yöntemlerini uygular. Panel sayesinde bilinmeyen gün yüzüne çıkamayan birçok konu aydınlatırlar.

Panelin Plan Aşamaları Nelerdir?

Farklı konuları ele alarak, farklı fikirleri bir arada toplayan panelin plan aşamaları nelerdir ve kim tarafından hazırlanır sizlere aktaralım.

  • Başkan tarafından panelin konusu ve konuklara sorulacak sorular hazırlanır,
  • Gelen seyirci misafirlere panelin konusu hakkında başlangıçta bahsedilir,
  • Gelen uzman konuşmacılar seyircilere tanıtılarak konuya başlanır,
  • Panel sonunda başkan tarafından yeni fikirlerin ve konun özeti yapılır,

Bu aşamalardan sonra ortam müsait ise seyirciye soru sorma hakkı tanınır.

Panelin Süresi Ne Kadardır?

Yapılacak olan toplantının yani panelin süresi ne kadar süresi uzayabilir mi gibi sorularınıza yanıtlayalım.

Oturumda konuşmacı olarak katılan her kişiye aynı süre konuşma hakkı tanınmaktadır. Konuşmacı sayıları 3 ila 6 kişi olarak bazen değişebilir. Ortalama her konuşmacı 10 ile 20 dk. Aralığında konuşması gerekir.

Bütün bu uğraşlar sonunda istenilen yeni fikirlerin çıkması panelin asıl amacı yerine getirilmiş olur.

Yanıtla