Duvar Kağıdı Ahşaba Nasıl Yapıştırılır?

Duvar Kağıdı Çeşitleri

Duvar kağıdı, duvar kağıdı tutkalı ile duvara yapıştırılmış bir iç dekorasyon malzemesidir. Uygulandığı duvarları renklendirmenin yanı sıra özel yapısı, dokusu ve kabartması ile farklı bir görünüm ve hareketlilik katmaktadır. En yaygın 3 tür vardır;

duvar kağıdı rulosu

1-Kağıt Esaslı Duvar Kağıtları

Geleneksel bir duvar kağıdıdır ve yüzeyi vinil ile kaplı değildir. Kullanımı çok kolaydır, hafif nemli bir bezle temizlenebilir, güneş ışınlarına karşı dayanıklı değildir. Hijyen ve sağlığa herhangi bir zarar vermediği için özellikle bebek ve çocuk odaları için kağıt duvar kağıtları tavsiye edilmektedir.

2-Vinili Duvar Kağıtları

Bu, en sık kullanılan duvar kağıdı türüdür. Kağıt destek üzerine PVC laminasyonu ile üretilen kompakt bir kağıttır. PVC kaplamanın üst yüzeyine renk ve desen basıldıktan sonra özel bir makinede termal olarak püskürtülür, termal kabartma teknolojisi ve özel rulo ile desen etkisi ve kabartma doku sağlanır. Kullanımı çok kolay ve kullanımı en uygun kağıttır. Güneş ışığına dayanıklıdır ve uzun yıllar solmaz. PVC esaslı yapısı ile kirlenme ve kirlenme önleyicidir, ıslak silinebilir ve hatta fırçalanabilir. Uygulama sonrasında derz net değildir ve kolaylıkla çıkarılabilir. Nemli mekanlarda (banyo-mutfak) rahatlıkla kullanılabilir.

3-Tekstil Duvar Kağıdı

Tek bir hammaddeden veya birden çok hammaddeden oluşabilir. Genellikle kağıt tabanlı duvar kağıtlarıdır. Ancak son zamanlarda dokumasız kumaş tabanlar yaygın olarak kullanılmaktadır. Tekstil duvar kağıdının uygulanması ve bakımı özel dikkat gerektirir.

Duvar Kağıtları Yapıştırma Aşamaları

Duvar kağıdı seçerken uygulanacak odanın ve duvarın durumu da çok önemlidir ve zevkinize de uygun olmalıdır. Dekorasyon açısından da iyi bir duvar kağıdı seçmek önemlidir. Örneğin, oturma odaları, yatak odaları ve koridorlar gibi kuru alanlarda her tür duvar kağıdı kullanılabilir. Ancak banyo, tuvalet ve mutfak gibi ıslak alanlarda nemi gidermek ve sabunla silmek için vinil gibi bir duvar kağıdı seçmeniz önerilir. Ayrıca duvarlarınız pürüzlü, kalın kabartmalı, kağıt veya genişletilmiş ve desenli duvar kağıtları ise daha iyi görünecektir.

Islak süngerle silinebilen bir duvar kağıdı kullanıyorsanız normal duvar kağıdı tutkalı yeterlidir. Vinil, kalın kabartmalı veya hasır duvar kağıdı kullanılıyorsa bu duvar kağıtları için özel yapıştırıcılar satın alınmalıdır. Elbette, kendinden yapışkanlı duvar kağıdı kullanıyorsanız, yapıştırıcıya gerek yoktur.

Duvar beyaz badanalıysa, duvarı deterjanla silin ve durulayın. Pürüzsüz boyalı bir yüzeyi zımparalayarak, yapıştırıcının daha iyi yapışabileceği bir yüzey hazırlayın. Duvarı duvar kağıdını kullanırsanız, lütfen mevcut duvar kağıdını kirletiniz. Bunun için özel bir duvar kağıdı sökücü ürün kullanmanız ve onu sıcak suyla seyreltmeniz gerekecektir. Duvar kağıdı kuruysa ancak çıkarılamıyorsa, bir buhar duvar kağıdı sökücü de kullanabilirsiniz.

Duvarın üstünden başlayın ve şablonu ikiye katlayın. Kalıbın kenarını daha önce çizdiğiniz çizgiyle eşleştirin ve duvarın üstünden 3 ila 5 cm uzamasını sağlayın. Kalıbı duvara sabitleyin ve hava kabarcıklarını ortadan kaldırmak için merkezden kenara hareket ettirmek için bir fırça veya kuru bez kullanın. Ardından kalıbın diğer yarısını açın ve kaymasını önlemek için duvar kağıdının üst kısmını ellerinizle destekleyin. Ayrıca altını yapıştırın.

Yanıtla